NIEUWSITEM ZENDERSTREEK

Vakantie-opvang BliksemBrains met extra uitdaging

Maandag en donderdag in de Krokusvakantie werden er op Hollywoud in Blokland activiteiten georganiseerd voor meer- en hoogbegaafde kinderen. Zij gingen op ontdekkingsreis in de wereld van natuurlijke energiebronnen.

Montfoort - Nathalia Bogerd en Janieke van den Heuvel zijn groepsleerkracht op een basisschool in Utrecht en al vele jaren bezig met het vormgeven van plusonderwijs aan meer- en hoogbegaafden. Door hun ervaring in het basis- en HB-onderwijs, maken zij in hun begeleiding ook de koppeling naar het onderwijs. Met opleidingen als de Pabo, Onderwijskunde, Talentbegeleider, Talentenbouwer en Master SEN (Special Education Needs), hebben zij de kennis om kinderen op verschillende gebieden te begeleiden, uitdaging bieden gelijkgestemden ontmoeten maar natuurlijk ook momenten van ontspanning. BliksemBrains biedt vakantie-opvang voor meer- en hoogbegaafde kinderen. Met steeds wisselende thema's worden de kinderen uitgedaagd.
Janieke van den Heuvel zegt daarover: "Wij hebben een organisatie waar de leerhonger van het kind gevoed wordt. Dat doen wij door met uitdagende onderwerpen aan de slag te gaan en de kinderen zo hun talenten te laten ontdekken. Een pad ontstaat door op te lopen. Hoogbegaafde kinderen merken vaak al op jonge leeftijd dat zij anders denken dan andere kinderen. Hebben vaak andere interesses en denken regelmatig na over andere en meer complexe zaken dan hun leeftijdsgenoten."
Deze kinderen hebben een grote behoefte aan uitdaging. Ze zijn slim, creatief, hebben een hekel aan herhaling, kunnen hoog sensitief zijn en hebben behoefte aan gelijkgestemden. In een vakantie kan de verveling soms toeslaan als ze niet uitgedaagd worden, zoals op school. Deze week staat voor de kinderen René, Milou, Jens en Nan in het teken van kracht en natuurlijke energie. Nadat ze elkaar hebben leren kennen en het terrein hebben verkend, gaan ze aan de slag om zelf de warmte te meten. Dat doen ze op verschillende objecten, zoals een steen of het hooi, maar ook een schaap en een kip ontkomen niet aan hun onderzoek. Ook leren ze om samen te werken. Een zonnewijzer maken en aflezen, in de hooiberg naar eitjes te zoeken voor de lunch. Daarna creëren ze warmte met behulp van aluminiumfolie, waar later marshmallows op geroosterd worden. Een auto bouwen van K'NEX (technisch speelgoed) die later op zonne-energie gaat rijden. Een dag vol uitdagingen. Tijd voor ontspanning is er ook op deze mooie landelijke locatie. Schapen, kippen, de hooischuur, trampoline, skelters, steps. De kinderen hoeven zich geen moment te vervelen. Nathalia en Janieke zijn ook erg enthousiast over het aanbod en dat werkt aanstekelijk op de kinderen. Want bij BliksemBrains is vooruit niet altijd rechtdoor.

Meer informatie op www.bliksembrains.nl. Voor meer informatie kunt u Janieke en Nathalia ook mailen via bliksembrains@gmail.com.


https://noord.zenderstreeknieuws.nl/nieuws/algemeen/661094/vakantie-opvang-bliksembrains-met-extra-uitdaging-


Persberichten BliksemBrainsImpressie BliksemBrains


Zenderstreeknieuws