Waar staan wij voor?

Oog voor talent- Leer mij het zelf te zien

Wanneer een (hoogbegaafd) kind gelukkig met zichzelf is, kan zijn talent zijn kracht worden. Wij vinden het belangrijk om een kind in zijn kracht te zetten en het hun eigen talenten te laten ontdekken. Vanuit die talenten willen we het kind vaardigheden aanleren die het op moeilijke momenten kan inzetten. Dit bereiken we door te luisteren, vragen te stellen, goede gesprekken te hebben (op een speelse manier) en daardoor een goed zelfbeeld neer te zetten.

Wij zien ouders, leerkrachten en begeleiders als een navigatiesysteem. Soms zijn we er om de weg te wijzen en andere keren zijn we alleen aanwezig voor het nodige zelfvertrouwen . Door met een kind in gesprek te gaan, zijn we samen verantwoordelijk zijn voor hun ontwikkeling . Wat beweegt het kind? Wat wil het? Hoe kan het kind dat bereiken? We geven hen de ruimte om hun interesses en talenten te benutten, zodat ze anderen kunnen (gaan) inspireren .


Wat hebben wij te bieden?

Door onze ervaring in het basis- en HB-onderwijs maken we in onze begeleiding de koppeling naar het onderwijs. Door opleidingen als de Pabo, onderwijskunde, Talentbegeleider, Talentenbouwer en Master SEN (Special Educational Needs) hebben we kennis om kinderen op verschillende gebieden te begeleiden.

Voorafgaand zouden we graag meer informatie over o.a. de sociaal emotionele ontwikkeling en de executieve functies van uw kind willen. Door het invullen van een vragenlijst en een aanvullend gesprek met u, krijgen wij een beter beeld van uw kind. Zo kunnen we iventariseren of wij de optimale begeleiding kunnen bieden die uw kind nodig heeft.