About us


Wij zijn Nathalia Bogerd (links op de foto) en Janieke van den Heuvel (rechts). Nathalia groepsleerkracht op een basisschool in Utrecht. Janieke inmiddels werkzaam op het Yuverta college te Montfoort als wiskunde/Engels docent. Op onze school in Leidsche Rijn waar we eerst samen werkzaam waren zijn we al vele jaren bezig geweest met het vormgeven van plusonderwijs aan meer- en hoogbegaafden.

Enkele jaren terug hebben we meegedaan aan een RAAK-project (Regionale Actie en Aandacht voor Kennis Innovatie) vanuit de Marnix Academie. We wilden ons verdiepen in het stellen van ‘diepere’ vragen om zo kinderen meer zelf te laten nadenken en zo meer uit de kinderen te halen. Kinderen hebben ruimte nodig voor hun eigen kritische blik. (Het is zo belangrijk om kinderen de ruimte te geven om kritisch te denken en te filosoferen.) Hier komen de mooiste gedachten en gesprekken uit, is onze ervaring. Vanuit daar is de Bloomtool ook ontwikkeld.

De samenwerking tussen ons is zo goed is bevallen, dat we hebben besloten samen de opleiding tot Talentbegeleider van Novilo te volgen. Sinds enkele jaren geven we les in het plus en HB-onderwijs.

Het is geweldig om te zien hoe kinderen opbloeien als ze begeleiding krijgen die bij hen past. Op deze manier kunnen ze zich optimaal ontwikkelen met de talenten die ze bezitten. Het is soms erg intens, maar het is ook vaak mooi om te zien hoe ze elkaar begrijpen en laten zijn wie ze zijn.

Hoe meer je leert, hoe meer je erachter komt dat er nog zoveel te leren is. Leren met en van elkaar, daar gaat het om!

N athalia Bogerd

Ik ben Nathalia Bogerd, moeder van 2 jonge jongens en sinds 2000 werkzaam in het basisonderwijs. Na jaren een eigen klas te hebben gehad, wilde ik me meer verdiepen in het gedrag van kinderen. Master SEN (Special Educational Needs) gaf mij nieuwe inzichten. Kinderen in hun kracht zetten, vind ik erg belangrijk. Ook aandacht voor het individuele kind. Ik vind het mooi als kinderen zichzelf steeds beter leren kennen. Om ze stapjes te zien maken. En deze, soms kleine, succesmomentjes met ze te vieren. Voor een kind (en mezelf) een duidelijk doel voor ogen hebben en hier vol voor gaan. Daar haal ik veel voldoening uit.J anieke van den heuvel

Ik ben Janieke van den Heuvel. Na de Pabo ben ik eerst 2 jaar in het buitenland geweest om te weten wat ik echt zou willen in de nabije toekomst. Al snel kwam ik erachter dat talenten ontdekken en stimuleren mijn favoriete bezigheden zijn. Mensenkennis en positiviteit staat hierin centraal. Toen ik terug kwam en mijn eigen klas ging draaien, kwam dit ook sterk naar voren in de manier van lesgeven. Na een paar jaar een eigen klas te hebben gehad, was ik toe aan een volgende uitdaging. Ik wilde me meer richten op meer- en hoogbegaafde kinderen. Me hierin leerbaar opstellen, brengt me steeds tot meer belangrijke inzichten in het HB-onderwijs. In 2020 ben ik een jaar op wereldreis geweest en nu een nieuwe uitdaging aangegaan bij het Yuverta college als wiskunde en Engels docent.